T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Organik Fındık Üretiminin Yaygınlaştırılması ve Eğitim Projesi Kapsamında Okullara Eğitim Verildi

Yayın Tarihi : 22.05.2018

            Samsun İli Ayvacık İlçemize Bağlı Köylerde Organik Fındık Üretiminin Yaygınlaştırılması ve Eğitimi Projesi ile yörede organik fındık üretimi yapan çiftçilerin sayısının arttırılması, organik fındık tarımısırasında eksik yapılan uygulamaların tamamlanması, yanlış yapılan uygulamaların doğrusunun yaptırılması veya hiç yapılmayan uygulamaların hatırlatılması ile fındık zararlıları için organik ilaçların hazırlanması gibi hedeflerin bulunduğu projede ayrıca;

* Gelecek nesilleri korumak, 

*Kimyasalların insanlar, çevre ve hayvanlar üzerindeki olumsuz etkilerinden korunmak,

* Ekolojik koşulları göz önüne alarak doğal yollarla uzun dönemde toprak verimliliğini sağlamak,

* Tarımsal faaliyetlerden kaynaklanan nitrat kirliliğini azaltmak,

* Toprak ve genetik kaynak erozyonunu önlemek,

* Su miktar ve kalitesini korumak,

* Yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmak ve enerji tasarrufu yapmak,

* Üretici ve tarımsal işletmelerde çalışan insanların sağlığını korumak,

*Küçük çiftçilerin güvenliğini üretim döngüsü veya gelir düzeylerini arttırmak suretiylesağlamak,

* Ekonomiyi desteklemek,

* Doğal floranın korunması sonucuyla eko-turizmin gelişmesine katkı sağlamak,

* Sağlıklı ve besin kalitesi yüksek ürün elde etmek de hedefler arasındadır.

 

          Etkinlik kapsamında; geleceğimizin teminatı olan ilköğretim çağındaki1.Kademe 65 ve 2.Kademe 123 öğrenciye,organik üretim- tüketim bilincinin yerleştirilmesi amacıyla Ayvacık İlçesi Atatürk İlköğretim Okulunda bir dizi sunu- sinevizyon gösterimi yapıldı. Etkinlik sonunda ise öğrencilere kalem kutusu ve şapka hediye edildi.