T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

2018 Gıda Kontrol Görevlileri Hizmet İçi Eğitim Toplantısı

Yayın Tarihi : 10.05.2018

İl Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen2018 Gıda Kontrol Görevlileri Hizmet İçi Eğitim Semineri Zirai Karantina Toplantı Salonunda 04.05.2018 tarihinde gerçekleştirilmiştir.   Seminere İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nail KIRMACI,  İl Müdür Yardımcısı Bekir KARAOSMANOĞLU, Gıda ve Yem Şube Müdürü Semra GÜLTEN,Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü ve İlçe Müdürlüğü kontrol görevlileri katılmışlardır.

Açılış konuşmasında İl Müdürümüz Nail KIRMACI, tarladan sofraya güvenilir gıdanın temini ve arzından sorumlu kamu otoritesi Bakanlığımız ve İl Müdürlüğümüzdür. Bu kapsamda 12 bin işletmemizde 17 binin üzerinde denetim gerçekleştirdik. Yaklaşan ramazan ayı ve yaz mevsimide dikkate alındığında risk bazlı denetimlerimizin gerçekleştirilmesi hususunda daha hassas olacağımızı halkımıza güvenilir gıda temini konusunda yapılan çalışmaların ‘Kutsal bir görev’ anlayışı içinde olmamız gerektiğini ifade etmiştir.  

Güvenilir gıdanın son tüketiciye ulaşmasında Gıda Kontrolörlerimize büyük görev ve sorumluluk düştüğünü bu görevi yaparken hassas davranılması gerektiğini ifade etti.Yapılan başarılı çalışmalardan dolayı Gıda Kontrolörü arkadaşlarımıza teşekkür ederek başarılar diledi. 

 Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünde görevli konunun uzmanı gıda kontrol görevlileri tarafından Yem Hijyeni ve Mevzuatı, Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği, Et ve Et Ürünleri Tebliği, Numune Alma ve Prosedürleri, Gıda Zehirlenmeleri Prosedürü,Ekmek Tebliği ve Takviye Edici Gıdalar konusunda bilgilendirme yapıldı.

Eğitim sonrası Şube Müdürü Semra GÜLTEN’in başkanlığında tüm ilimizdeki gıda kontrolörlerle sektör ve denetimlerdeki yaşanan sorunlar ve çözümler üzerinde duruldu.