İl Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü tarafından
organize edilen2018 Gıda Kontrol Görevlileri Hizmet İçi Eğitim Semineri Zirai
Karantina Toplantı Salonunda 04.05.2018 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Seminere İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl
Müdürü Nail KIRMACI, İl Müdür Yardımcısı
Bekir KARAOSMANOĞLU, Gıda ve Yem Şube Müdürü Semra GÜLTEN,Gıda ve Yem Şube
Müdürlüğü ve İlçe Müdürlüğü kontrol görevlileri katılmışlardır.
Açılış konuşmasında İl Müdürümüz Nail
KIRMACI, tarladan sofraya güvenilir gıdanın temini ve arzından sorumlu kamu
otoritesi Bakanlığımız ve İl Müdürlüğümüzdür. Bu kapsamda 12 bin işletmemizde
17 binin üzerinde denetim gerçekleştirdik. Yaklaşan ramazan ayı ve yaz mevsimide
dikkate alındığında risk bazlı denetimlerimizin gerçekleştirilmesi hususunda
daha hassas olacağımızı halkımıza güvenilir gıda temini konusunda yapılan
çalışmaların ‘Kutsal bir görev’ anlayışı içinde olmamız gerektiğini ifade
etmiştir.
Güvenilir gıdanın son tüketiciye ulaşmasında
Gıda Kontrolörlerimize büyük görev ve sorumluluk
düştüğünü bu görevi yaparken hassas davranılması gerektiğini ifade etti.Yapılan
başarılı çalışmalardan dolayı Gıda Kontrolörü arkadaşlarımıza teşekkür ederek
başarılar diledi.
Gıda
ve Yem Şube Müdürlüğünde görevli konunun uzmanı gıda kontrol görevlileri
tarafından Yem Hijyeni ve Mevzuatı, Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme
Yönetmeliği, Et ve Et Ürünleri Tebliği, Numune Alma ve Prosedürleri, Gıda
Zehirlenmeleri Prosedürü,Ekmek Tebliği ve Takviye Edici Gıdalar konusunda
bilgilendirme yapıldı.
Eğitim sonrası Şube Müdürü Semra GÜLTEN’in
başkanlığında tüm ilimizdeki gıda kontrolörlerle sektör ve denetimlerdeki
yaşanan sorunlar ve çözümler üzerinde duruldu.