T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüklerine 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı İçin Parasız Yatılı ve Gündüzlü Kursiyer Alınacaktır.

Yayın Tarihi : 4.10.2017

          Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı; Eğitim Yayım ve Yayınlar Başkanlığı'nın Bilecik, Düzce, Elazığ, Kastamonu, Mersin (Silifke) ve Sivas illerinde bulunan El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüklerine 2017-2018 eğitim-öğretim yılı için parasız yatılı ve gündüzlü kursiyer alınacaktır.

            Bakanlığımıza bağlı El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlükleri'nde kırsal alanda yaşayan çiftçi çocuklarına ve gençlerine el sanatlarını öğreterek, onları meslek sahibi yapmak, köylerde istihdam sağlamak amacıyla, ahşap boyama, yöresel kilim dokuma, takı yapımı, gümüş takı işletmeciliği, ev tekstili, mermer işletmeciliği, filografi tekniği gibi pek çok konuda parasız yatılı ve gündüzlü Mesleki Eğitim verilmektedir. Kastamonu, Mersin(Silifke),Sivas, Bilecik, Düzce, Elazığ illerinde el Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlükleri bulunmaktadır. Eğitim Merkezi Müdürlüklerince her yıl toplumsal hayatın, iş çevrelerinin ve sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılamak maksadıyla, mesleki eğitim kursları düzenlenmekte, mezun olan kursiyerlere mesleki eğitim aldığına dair Kurs Bitirme Belgesi verilmektedir.

El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüklerine Alınacak Kursiyerlerde Aranacak Şartlar Şunlardır

            a) Kursa devam edeceklerde, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma şartı aranır. 4/4/2013 tarihli ve 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu kapsamında ülkemizde bulunan yabancılar, Türkiye'de çalışma izni verilen yabancılar, yabancı misyon şefliklerinde veya uluslararası kuruluş temsilciliklerindeki görevliler ile Türk vatandaşlığını kazanmış olup sonradan Bakanlar Kurulundan Türk vatandaşlığından çıkma izni alarak yabancı bir devlet vatandaşlığı hakkını kazanan kişiler ve bunların birinci derecede yakınları kurslara devam edebilirler. Bunlarla ilgili işlemlerde 7/9/2013 tarihli ve 28758 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği ile Türkiye'de öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilere ilişkin mevzuat hükümlerine uyulur. Yukarıda belirtilenlerin dışındakiler için Bakanlığın izni gerekir,

            b) Yatılı kursiyerler için en az ondört, en fazla yirmidört; gündüzlü kursiyerler için en az ondört yaşında olmak,

            c) Yatılı kursiyerler için taksirli suçlar ile kabahat nevinden olanlar hariç olmak üzere, ertelenmiş olsa dahi bir suçtan dolayı mahkûm olmamak,

            ç) Yatılı kursiyerler için evli olmamak,

            d) Uzun ve kısa süreli kurslar için, MEB modül programındaki giriş koşullarını taşımak,

            e) Herhangi bir müdürlükte, eğitim ve öğretimine devam ederken hiçbir müdürlüğe kursiyer olarak alınmama cezası almamış olmak,

            f) Erkek kursiyerler için öğretim süresince askerlikle ilişkisi olmamak.

Kursiyerlerin Kayıt Süresi

            1) Müdürlükte, kurslarla ilgili tüm faaliyetler yıl boyunca sürdürülür. Faaliyetler ve tatiller, müdürlük tarafından hazırlanan çalışma takviminde belirtilir.

2) Ön kayıt işlemleri, doğrudan müdürlük veya internet üzerinden, kesin kayıtlar ise doğrudan müdürlük tarafından yapılır.

3) Uzun ve kısa süreli kurslara kesin kaydı yapılan kursiyerlerin bilgileri, kurs başladıktan en geç onbeş gün sonra Başkanlığa gönderilir.

Kursiyerlerden Kayıt Sırasında İstenecek Belgeler

        (1) Kursiyerlerden kayıt sırasında aşağıdaki belgeler istenir:

            a) Örneği ek-2'de yer alan Kursiyer Başvuru ve Beyan Formu,

            b) Öğrenim belgesi veya müdürlükçe onaylı sureti,

            c) Son altı ay içinde çekilmiş iki adet 4,5 x 6 ebadında renkli vesikalık fotoğraf.

(2) Kayıt sırasında istenilen belgelerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin kayıtları yapılmış olsa dahi iptal edilir. Bu kişiler hiçbir hak talebinde bulunamazlar.

(3) Kursiyerler eğitime devam ederken, Kursiyer Başvuru ve Beyan Formunda, beyan ettikleri durumlarında değişiklik olması halinde, buna ilişkin beyanı zamanında ibraz etmek zorundadırlar.

Not: İŞKUR desteklerinden yararlanmak için 16 yaşından gün almış olmak gerekmektedir.

             Konuyla ilgili bilgiler ve formlar Bakanlığımız http://www.tarim.gov.tr/Duyuru/554/El-Sanatlari-Egitim-Merkezi-2017-2018-Ogretim-Yili-Duyurusu internet sayfasında yer almaktadır.

            Kamuoyuna saygıyla duyurulur.