Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Ankara,
İstanbul, İzmir, Erzurum, Gaziantep, Samsun, Antalya başta olmak üzere 81 il ve
ilçelerinde gıda güvenirliliğine yönelik “denetim
seferberliği” başlatılmıştır.
Gıda zincirinin
tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının
sağlanması amacıyla 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve
Yem Kanunu kapsamında yürütülecek denetimler 25-30 Aralık 2019 tarihleri
arasında 1 hafta boyunca yapılacaktır.
Samsun İl Tarım
ve Orman Müdürlüğü ve ilimize bağlı yetkilendirilmiş İlçe Müdürlüklerimizde
çalışan 176 gıda kontrol görevlisi tarafından yürütülmekte olan “ürün bazlı” denetimleri ilk olarak et
ve et ürünleri üretim işletmelerinde başlamış olup yapılan çalışmalara bizzat
İl Müdürümüz Bayram AY katılmıştır.
Bakanlığımız
Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nün 22.11.2019 tarihli Denetim Seferliği konulu
yazısında belirtilen denetim programı çerçevesinde Et ve Et Ürünleri Üreten, Süt
ve Süt Ürünleri Üreten, Ekmek ve Ekmek Çeşitleri ile Unlu Mamul Üreten
İşyerleri, Kasap ve Şarküteri ile Bakkal, Market, Büfe vb. İşyerleri, Okul
Kantinleri ve Yemekhaneleri ile Lokanta-Restoran, Dönerci, Fast-food vb. Toplu
Tüketim Yerleri olmak üzere titizlikle devam ettirilecektir.