Kurban Bayramı nedeniyle; Kurban Kesimi Sonrası Et Değerlendirme, Ehil Olmayan Ellerce Sağlıksız Şartlarda Kıyma Çekimi ile Bunlarla İlgili Alınacak Tedbir ve Denetimlerle ilgili Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzde bir toplantı gerçekleştirilmiştir.
Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif DAĞLI, bu kapsamda yaptığı açıklamasında: Belediyelerden İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı ile buna istinaden Tarım ve Orman İl- İlçe Müdürlüklerinden Et İşleme Tesis Onayı veya kasaplık faaliyeti amaçlı İşletme Kayıt Belgesi olmaksızın, sağlıksız ve hijyenik olmayan yerlerde, bakkal, dükkan, büfe gibi iş yerlerinde veya geçici olarak kiralanmış iş yerlerinde kıyma çekimi yapılmayacağını hatırlattı.
Vali DAĞLI; bahsi geçen ehliyetsiz bu yerlerin Kurban Bayramı süresince, Belediye Zabıta Ekipleri ile Tarım ve Orman İl- İlçe Müdürlüklerine bağlı denetim ekiplerince sıkı bir şekilde denetleneceğini, haklarında gerekli yasal ve idari yaptırımların uygulanacağını da belirtmiştir.
Tarım ve Orman Bakanlığından onaylı et parçalama tesisleri ve kasaplar dışında hijyenik olmayan yerlerde kıyma çekilmesinin önlenmesi için gerekli tedbirler alınmasına, kurban bayramı süresince denetimlerin ve kurumlar arasında işbirliğinin artırılmasına karar verilmiş olup, vatandaşlarımızın kendilerinin ve sevdiklerinin sağlıkları açısından bu konuya önemle dikkat etmesi gerekmektedir.