T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Yöresel Yemekler Yarışmasının Ödülleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik Tarafından Sahiplerine Verildi

Yayın Tarihi : 23.05.2017

           18 Mayıs 2017 tarihinde düzenlenen "2. Yerel Tohum Buluşması" etkinliği kapsamında düzenlenen "Yöresel Yemekler Yarışması" Samsun, Ordu, Sinop, Bolu, Rize ve Artvin illerinden katılan ikişer kişilik birer ekiple Samsun'da gerçekleşmiştir. Puanlamanın hazırlık aşaması, sunum ve lezzet kriterlerine göre yapıldığı yarışmada, Samsun, Kırçan Koruklu Ekşili Dolma, Ordu, Karalahana Dolması ve Kalduruk, Sinop, Mantı ve Nokul, Bolu, Köroğlu Fırın Güveç ve Kızılcık Tarhanası, Rize, Hamsi Köfte ve Muhlama, Artvin ise Lopucel ve Etli Gendime isimli yemeklerle katılmıştır.

          Yarışmaya, Gıda ve Yem Şube Müdürü Semra GÜLTEN'in başkanlığında, Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi(Gıda Kontrolörü) Gülay YENİGÜN, Ondokuzmayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümünden Doç.Dr. Hüseyin GENÇCELEP, Samsun Lokantacılar, Pastacılar, Tatlıcılar, Pideciler Odası Başkanı İsmail BALCI ve Gurme Yunus Emre AKKOR jüri olarak katılmıştır.

           Yarışma sonucunda eşitlik sağlanmış ve tüm yarışmacılara altın ve madalyaları Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk ÇELİK tarafından takdim edilmiştir.