Yayınlarımız

Samtim Dergisi

Kitaplarımız

Ana Arı Yetiştiriciliği                    


Ana Arı YetiştiriciliğiAna Arı Yetiştiriciliği Anlaşılabilir Arıcılık Kitabı Arı Otu Yetiştiriciliği
Arı Sütü 
Arıcılık Bal Arılarının Dünyasında Bir Gezinti Biçerdöverle Hububat Hasadı Bodur Elma Yetiştiriciliği Ceviz Yetiştiriciliği
Fındık Sektörünün Durumu Sorunları ve Çözüm Önerileri 
Fındık Tarımı 
Kışlık Sebze Yemekleri 
Küresel Isınma ve İklim Değişikliği 
Mantar Yetiştiriciliği 

Meyve Ağaçlarında Budama  

Meyve Ağaçlarının Aşılanması 

Meyvecilik  
Organik Arı Yetiştiriciliği  
Organik Gübreler ve Önemi 
Organik Tarımda Bitki Koruma Yöntemleri 
Organik Tarım ve Bitki Koruma Açısından Organik Tarımda Kullanılacak Yöntemler 
Organikçi Amcadan Geleceğin Büyüklerine 
Peynir Yapımı 
Polen
Propolis  
 
Püf Noktaları  
 
Reçel Yapımı  
Samsun İli Kapya Biber Üretim İşleme ve Pazar Durumu  
Samsun İlinin Fiziki Durumu ve Avantajları  
 
Samsun İli Yaş Meyve-Sebze Üretim ve İhracatında Pestisit...  
Samsun'da Kanatlı Eti Sektörü 
Samsun'da Organik Tarım Çalışmaları 
Sebzecilik 
Sebzelerin Gizemi 
Sığırcılık 
Silajlık Mısır Tarımı ve Silaj Yapımı 
Süs Bitkileri Hastalık ve Zararlıları 
Süs Bitkileri Yetiştiriciliği 
Tatlılar 
Tarımsal Kooperatifçilik Turşu Yapımı Ülkemizde ve İlimizde Süt Sektörü Üzümsü Meyveler Yem Bitkileri Tarımı ve Silaj Yapımı
Üzümsü Meyveler


   

Lifletlerimiz


Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şubesi

 
 
Yoğurt Dikkat Çocuk Var! 0-6 Aylık Bebeğin
Beslenmesi
6-9 Aylık Bebeğin
Beslenmesi
9-12 Aylık Bebeğin
Beslenmesi
Arıcılık Bal Arılarının Dünyasında Bir Gezinti Biçerdöverle Hububat Hasadı Bodur Elma Yetiştiriciliği Ceviz Yetiştiriciliği
1-2 Yaş Çocuğun Beslenmesi
Kış Aylarında Beslenme Çocukta Özgüven Anız Yakılması ve Zararları Biçerdöverle Hasatta Dane Kaybı
Fındık Sektörünün Durumu Sorunları ve Çözüm Önerileri 
Fındık Tarımı 



Biçerdöverle Hasatta Dane Kaybı Ölçüm Metodları Biçerdöverde İş Güvenliği Güvenli Traktör Kullanımı Tarım Makinelerinin Tamiri-Bakımı ve Çalıştırılması
 

Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesi

 

 

 
 
 
Sözleşmeli Tarımsal Ürün Yetiştiriciliği Sözleşmeli Tarımsal Ürün Yetiştiriciliği (Sorunlar ve Öneriler) Sözleşmeli Tarımsal Ürün Yetiştiriciliği İle İlgili Usul ve Esaslar (Sözleşme Hükümleri) Ambar Zararlıları İle Mücadele Ev ve Ambarlardaki Fare ve Sıçanlar
Organik Tarımda Bitki Koruma Yöntemleri 
 
 
 
Bağ Küllemesi
Bağ Mildiyösü
 
 
 
 
Reçel Yapımı  
 
 
 
Fındık Filiz Güvesi Fındık Kurdu Fındıkta Dalkıran Fındıkta Mayıs Böceği Fındıkta Kozalak Akarı
 
 
 
 
 
Fındık Yeşil Kokarcası ve Virgül Kabuklu Biti
Zeytin Sineği ve Halkalı Leke Hastalığı
Buğday Sürme Hastalığı
Çeltik Yanıklığı ve Çeltikte Tepegöz
Amerikan Beyaz Kelebeği
 
 
 
 
 
Ayçiçeği Mildiyösü
Ayçiçeğinde Bozkurt
Tütün Mildiyösü
(Mavi Küf)

Tütünde Yaprak Bitleri
Sebze Fidelerinde
Kök Çürüklüğü

 
Mısır Tarlalarında Yabancı Otlar
Çeltikte Yabancı Ot Mücadelesi
Mısır Koçan Kurdu
ve Bozkurt

Bordo Bulamacı
Elma ve Armut Karalekesi

 

 

 
 
 
Şeftali Yaprak Kıvırcıklığı (Klok) Hastalığı
Ceviz Antraknozu Hastalığı
Dut Kabuklu Biti
Elma Ağ Kurdu
Elma İç Kurdu
Organik Tarımda Bitki Koruma Yöntemleri 
 
 
 
Doğu Meyve Güvesi (Şeftali İç Kurdu)
Armut Psillidi
Meyve Ağacı Yaprak Bitleri
Meyve Ağacı Akarları (Kırmızı Örümcekler)
Baklagil Tohumböcekleri
 
 
 
 
 
 
 
 
Domates Mildiyösü Hastalığı
Domates, Patlıcan ve Patateste Erken Yaprak Yanıklığı Hastalığı
Fasulye Antraknozu Hastalığı
Kabakgillerde Mildiyö ve Çökerten Hastalığı
Lahana Kelebeği
 
 
 
 
 
Nohut Antraknozu Hastalığı
Patates Böceği
Süs Bitkilerinde Yaprak Bitleri
Patates Siğili
Fındıkta Yabancı Ot Mücadelesi
 
 
 
 
 
Fındık Koşnilleri
Fındıklarda Bakteriyel Yanıklık Hastalığı
Fındıkta Teke Böceği (Uçkurutan)
Elma Küllemesi
Erik Hastalık ve Zararlıları



Şeftali Karalekesi Hastalığı
Elma ve Armutlarda Memeli Pas Hastalığı
Fındıkta Budama
Fındıkta Gübreleme
Fındıkta Toprak ve Yaprak Örneklerinin Alınması




Karanfil Yetiştiriciliği
Kasımpatı Yetiştiriciliği
Glayöl Yetiştiriciliği

 

 

 
 
 
Lilium Yetiştiriciliği
Gübreler
Toprak Örneği Nasıl Alınmalıdır?
Yaprak Örneği Nasıl Alınmalıdır?
Fazla(Aşırı) Sulamanın Zararları
Organik Tarımda Bitki Koruma Yöntemleri 
 
 
 
Damla Sulama Yöntemi Ayva Yetiştiriciliği
Bağ Tesisi
Nar Yetiştiriciliği
 
 
 
 
 
 
 
 
Meyve Fidanı Dikimi
İncir Yetiştiriciliği
Kiraz Yetiştiriciliği
Kestane Yetiştiriciliği
Elma Yetiştiriciliği
 
 
 
 
 
Erik Yetiştiriciliği
Şeftali Yetiştiriciliği
Vişne Yetiştiriciliği
Fındıkta Aflatoksin Mücadelesi-1
Fındıkta Aflatoksin Mücadelesi-2
 
 
 
 
 
Brokoli Yetiştiriciliği
Brüksel Lahanası Yetiştiriciliği
Örtüaltı Domates Yetiştiriciliği
Ispanak Yetiştiriciliği
Sakız Kabağı Yetiştiriciliği
 
Karnabahar Yetiştiriciliği
Kavun Yetiştiriciliği
Salata ve Marul Yetiştiriciliği
Organik Tarım
Hıyar Yetiştiriciliği

 

 

 
 
 
Yağlık Kabak Yetiştiriciliği
Biber Yetiştiriciliği
Karpuz Yetiştiriciliği
Beyaz & Kırmızı Baş Lahana Yetiştiriciliği
Taze Fasulye Yetiştiriciliği
Organik Tarımda Bitki Koruma Yöntemleri 
 
 
 
Turşuluk Hıyar Yetiştiriciliği
Patlıcan Yetiştiriciliği
Bezelye Yetiştiriciliği
Bamya Yetiştiriciliği
Hububat Yetiştiriciliği
 
 
 
 
 
 
 
 
Çeltik Yetiştiriciliği
Mısır Yetiştiriciliği
Nohut Yetiştiriciliği
Patates Yetiştiriciliği
Soya Yetiştiriciliği
 
 
 
 
 
Arpa Yetiştiriciliği
Kanola Yetiştiriciliği
Tritikale Yetiştiriciliği
Arıotu Yetiştiriciliği
Korunga Yetiştiriciliği
 
 
 
 
 
Yonca Yetiştiriciliği
Macar Fiği Yetiştiriciliği
Kuru Fasulye Tarımı
Biçerdöverle Hasatta Dane Kaybı
Mera Islahı ve Amenajmanı

Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şubesi

 
 
 
 
 
Buzağıların Bakım ve Beslenmesi
Gebe Düve ve İneklerin Bakım ve Beslenmesi
Süt İneklerinde Üreme ve Döl Verimi
Süt Verimini Etkileyen Faktörler
Ana Arı
Polen
Arı Sütü
Açıkta Sığır Besiciliği
Etlik Piliç Yetiştiriciliği
Yumurtacı Civciv ve Piliçlerin Bakım - Beslenmesi

 

 

 
 
 
Yumurta Tavukçuluğu
Hayvancılıkta Ahır Planlaması
Sığır Beslemede Yaş Pancar Posası Kullanımı
Süt İneklerinin Beslenmesi ve Yemler
Ana Arısız Kovanlara Ana Arı Kazandırılması
Organik Tarımda Bitki Koruma Yöntemleri 
 
 
 
Süt Sığırlarında Sağım ve Sağım Teknikleri
Tarımsal Proje Kaynakları
Anaç Sığır ve Anaç Manda Desteklemesi
Buzağı Desteklemesi
Kurban Bayramında Sağlığınızı Kurban Etmeyin
 
 
 
 
 
 
 
 
Varroa Destructor
Amerikan Yavru Çürüklüğü
Bal Arılarında Kireç Hastalığı
Anthrax (Şarbon)
Brusella (Yavru Atma)
 
 
 
 
 
Enterotoksemi
Koyun Çiçeği
Kuduz
Mastitis
Şap
 
 
 
 
 
Tüberküloz
Nokra
Uyuz
Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı


Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şubesi

 
 
 
 
 
Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri




Faaliyet Raporlarımız

Tarımsal Strateji


 
 
 



Fındık Sektörünü Mevcut Durumu

TR831 Samsun İli
Hayvancılık Sektörü
Üretim, Sorunlar ve
Çözüm Önerileri​


 
 
 




                  
             
Samsun Tarım​
​Strateji Belgesi
TR83 İllerinin (Samsun Tokat Amasya Çorum) Tarım/Sanayi ve Tarımsal Sanayi Potansiyellerinin Kıyaslanması
















Samsun İli Kuraklık Eylem Planı

''